Alparslan ve Paylaşımları
Videolu ve sesli anlatımlarıyla takipçilerini bilgilendiren yardımsever insan evladı

Resmi Youtube Kanalımız

Detaylı Blog içi Google Arama

14 Aralık 2013 Cumartesi

VDS ve VPS Nedir. Farkları Nelerdir? Ne işe yararlar?




Arkdaşlar bu videoda canlı vds örneğini göstererek size vds ve vps hakkında bilgilerimi vermeye çalıştım umarım katkısı olmuştur.

facebook: https://www.facebook.com/APaylasim

extra aramalar:

VDS nedir
VPS nedir
Youtube için VDS alınırmı
VDS ve VPS arasındaki farklar
VDS ve VPS Nasıl Kullanılır
İnternet hızları testleri nasıldır
internet hızı vds
internet hızı vps
vds vs vps

Diğer Kaynaklardan Alıntı

VPS ve VDS arasındaki farklara, kısa bir paylaşımsız sunucu (dedicated server) tipinden bahsederek gireceğiz. Özellikle paylaşımsız sunucu seçmemin sebebi dedicated server tabirinin tam bir Türkçe karşılığının bulunmamasıdır ve bu nedenle paylaşımsız sunucu tabiri vurgulamak istememdir. Bu konuyu herkesin yorumuna da açmış olup hangi tabirin daha çok kullanılması gerektiğine beraber karar verelim istiyorum.

VPS ve VDS sunucular daha çok ufak çaplı işler veya oyun sunucuları kullanılmaktadır. Büyük çaplı işlerinizde ya da çok fazla ziyaretçi alan sitelerinizde lütfen Paylaşımsız Sunucuları veya Paylaşımsız Bayi (Dedicated Reseller) hizmetlerini seçiniz.
Paylaşımsız Sunucu

Burada Paylaşımsız Sunucu kavramını biraz açmamız gerekli. Bu sunucular fiziksel olarak gerçek sunucudur diyebiliriz ve istediğiniz işletim sistemiyle kullanabilir, istediğiniz her tür işi kolay, hızlı ve sorunsuz bir biçimde yerine getirebilirsiniz. Paylaşımsız Sunucular, Sanal Sunuculara göre sadece 3. Parti yazılımların (PHP, MySql vb) uygulamalarını paylaşırlar. Sanal sunucular gibi donanımsal paylaşım yapılmaz. Böylece daha kararlı ve daha performanslı bir sonuç alınır. Bütün internet sunucuları Paylaşımsız Sunucular üzerine kurularak satış yapılmaktadır. Aşağıdaki VPS ve VDS örneklerinde verildiği gibi Paylaşımsız Sunucuların çalışma alanları çok farklı olabilir.
VPS

VPS (Virtual Private Server) sanal bir sunucudur ve Paylaşımlı Özel Sunucu anlamına gelir. "VPS" sunucular aynı donanım üzerinde (ortak işlemci, ortak disk, ortak ram) ama birbirinden bağımsız çalışan sistemlerdir. Sanal sunucuların, sanal olmayan sunuculardan farkı bir sunucuyu birden fazla kişinin kullanmasıdır.
VDS

VDS (Virtual Dedicated Server) sunucular da VPS'ler gibi sanal sunuculardır. VDS'ler aynı donanımı kullansalar da VPS'ler gibi gibi aynı işletim sistemini kullanmazlar. VDS'ler her kullanıcıya istediği işletim sistemini kurma fırsatı verir ve böylece sanal kısıtlama yazılımsal olarak ortadan kaldırılmaya çalışılır.
Sanal Sunucu

Sanal Sunucu diye tabir ettiğimiz sunucu tipi, vmware, virtuozzo, Microsoft Virtual Server, XenSource, HyperVM, OpenVZ gibi sanallaştırma programlarıyla oluşturulurlar. İçerisinde istediğiniz uygulamaları (Web Server, Dns Server, Mail Hosting , Radyo ve IRCd Hosting) gerçek bir Paylaşımsız Sunucudaki fiyatının dörtte biri fiyata gerçekleştirebilirsiniz. Maliyetinin bu kadar düşük olması neden bu kadar çok tutulduğunu özetler. Fakat sonuçta bu sunucuların sanal olması ve donanımını diğer sanal sunucularla paylaşması, bu sunucuları küçük çaplı işler için ideal hale getirir.

Bir Sanal Sunucuda neler yapılabilir?

    Kurumsal ve Bireysel hosting satışı yapabilir ya da yayınlayabilirsiniz.
    Oyun sunucusu olarak kullanabilirsiniz.
    Voip yazılımlarıyla kurumsal firmaları birbirine bağlayabilirsiniz.
    Radyo ve IRCd gibi 3. Parti yazılımlarla müşterilerinizi daha çok memnun edebilirsiniz.
    Sanal Sunucuları Yükleme (Upload) ve İndirme (Download) işlemlerinde, yüksek bağlantı hızlı sanal sunucularda, dosya dizini olarak kullanabilirsiniz.
    E-posta ve Dns sunucu olarak kullanabilirsiniz, bu alandaki tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sonuç

Bu yazımda en çok adı geçen sunucu türlerini (VDS, VPS ve Paylaşımsız Sunucular) anlatmaya çalıştım. Projeleriniz için en uygununun hangisi olduğuna karar vermek size kalmış. Aklınıza takılan her türlü soruyu bu yazıya yorum yaparak dile getirebilirsiniz. Karar vermenizde yardımcı olmaya çalışacağımdan emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

2 adımlı doğrulama nasıl yapılır 2013 2014 3dm açma adsense alparslan ve paylaşımları anlatım apache apaylasim apaylaşım ayarlar ayarlar nasıl yapılır aylık badauthentication ban banlandı bedava bgbg bilgi bot bot nasıl yapılır bot scripti channel cover crack çözüm çözümü dlc dlc 3.00 dlc how to install dolar download download link downolad farklar Fatal error faydaları free full full indir full yükle gmail google gösterim güncelleme günlük güvenlik haftalık hak hata çözümü hatanın çözümü hesap hesap ekleme how it is how to how to install howto ışık yakma image indir install internet izle izlenim kaldırma kanal kapak resmi karşı tarafa kod kolay video yükleme koruma koymak kurulum kurulumu kurulur links mail make making nasıl bot yazılır nasıl kazanılır nasıl kullanılır nasıl kurulur nasıl yapılır nasıl yüklenir nasıldır nasil ne için ne kadar ne yapmalıyım nedir nerede new patch nezaman önlemek para kazanma para kazanma inceleniyor patch paylas pes 2014 pes14 pes2014 php phpmyadmin problem problemi program resim resmi script sesli single link skidrow solved soru işareti sorun çözüm şifre tbm telif telif gönderme telif hakkı telif hakkı nedir test tık torrent upload vds vds nedir vds ve vps fark vds vs vps version video video kaldırtma vps vps vds arasındaki fark wamp wamp nasıl kurulur wampserver yakma yapılış yapilir yazmak yıllık youtube youtube bot youtube bot script youtube bot scripti youtube kolay video atma youtube vds ytbot yükle Zend_Gdata_App_AuthException